• Chirurgia vasculara este chirurgia vaselor arteriale sau venoase cu exceptia celor intracraniene si coronare.
  • Chirurgia arteriala trateaza ocluziile acute (ischemia acuta) si cronice (Boala arteriala periferica), stenozele arteriale precum si anevrismele
  • Chirurgia venoasa trateaza problemele insuficientei venoase cornice responsabile de varice sau ulcere, rani cronice si cicatrizare.

PROGRAM CONSULTAȚII

CHIRURGIE VASCULARĂ:
Dr. ISTRATE SEBASTIAN – Medic specialist – chirurgie vasculara, competenta in echografie vasculara

Luni: 16:00 – 20:00

Va oferim suport diagnostic si terapeutic pentru urmatoarele afectiuni:

-Anevrisme aortice abdominale
-Boala arteriala periferica
-Patologia arterelor renale si digestive
-Patologia trunchiurilor supra-aortice (carotide)
-Anevrisme arteriale periferice
-Chirurgia de acces la hemodializa (fistula arterio-venoasa)
-Chirurgia varicelor
-Scleroterapia varicelor

Cu ce se ocupa chirurgii vasculari?

Chirurgii vasculari sunt specialiști pregătiți in tratarea bolilor sistemului vascular. Vasele de sânge – artere care transportă sânge bogat în oxigen și venele care transportă sânge înapoi la inimă – sunt căile sistemului circulator.

Condiții precum ateroscleroza pot crea „blocaje” în sistemul circulator, obstrucționând fluxul de sânge către orice parte a corpului.

Un chirurg vascular face mult mai mult decât o intervenție chirurgicală.Un chirurg vascular se asigură că pacienții cu probleme vasculare știu și înțeleg toate opțiunile lor. Pe scurt, ei pot efectua intervenții chirurgicale, dar văd și tratează mulți pacienți care nu necesită intervenție. Multe probleme vasculare pot fi tratate cu medicamente sau exerciții fizice. După cum a explicat un chirurg vascular – „îmi petrec 80 la sută din timp încercând să-i ajut pe pacienții mei să nu fie operați”. Chirurgii vasculari trateaza venele și arterele corpului, cu excepția celor intracraniene si coronare.De exemplu, chirurgii vasculari se ocupă de stenoze la nivelul arterelor carotide (la gat) . Tratează problemele aortei (artera principală a corpului) după ce aceasta părăsește inima. Boala arteriala periferică afectează adesea circulatia la nivelul picioarelor, si insuficienta venoasa cronica responsabila de varice sau ulcere sunt de asemenea tratate de un chirurg vascular. Un chirurg vascular construiește relații cu pacienții lui.Daca in alte specialitati, chirurgul intervine in viata ta pentru a efectua o procedura iti asigura vindecarea si atat, un chirurg vascular are adesea relații pe termen lung cu pacienții, deoarece boala vasculară poate fi o afecțiune pe termen lung. Dacă aveți boli vasculare, trebuie sa aveti încredere într-un chirurg vascular să aibă grijă de sănătatea dumneavoastră pe termen lung și să vă ia în considerare toate opțiunile.

De unde știu că trebuie să văd un chirurg vascular?

De obicei, pacienții sunt direcționați de către medicul de familie. Uneori pacienții fac cunoștință cu un chirurg vascular după ce un eveniment neașteptat în spital. S-ar putea să intalniti un chirurg vascular dacă vă adresați oricarui medic pentru dureri la picioare și aflați că aveți, de exemplu, boală arterială periferică sau insuficienta venoas. Dacă vă aflați într-o categorie cu risc ridicat: sunteți fumător, diabetic și / sau aveți tensiune arterială crescută, ați putea fi un candidat pentru o consultatie  cu un chirurg vascular.