Homeopatia este o ramură a medicinei alternative, care se ocupă cu tratamentul bolilor prin stimularea capacitații naturale de autovindecare a organismului precum și cu prevenirea apariției afecțiunilor la cei predispuși.
Homeopatia este un sistem științific bine fundamentat, recunoscut pe plan mondial și practicată în România de către medici cu pregătire postuniversitară de specialitate.
Remediul homeopat actioneaza asupra vitalității pacientului, stimuland macanismele de aparare ale organismului.
Esența homeopatiei se bazează pe pricipiul similitudinii.
Acest pricipiu poate fi sintetizat in formula „similia similibus curantur” (asemanarile sunt vindecate prin mijloace asemanatoare), afirmand ca o substanță care produce un set de simptome, când este administrată unui om sănătos, poate vindeca simptome asemanatoare la un bolnav dacă este folosită în doze foarte mici. Remediile se administrează în doze infinitezimale.
În homeopatie tratamentul este strict individualizat. Se tratează bolnavul și nu boala. Tratamentul se face cu un singur remediu, cel care raspunde cel mai bine starii patologice actuale.
Homeopatia tratează împreună problemele fizice, cele pshiho-emotionale sau mentale, pacientul fiind privit ca un tot unitar. Dacă boala este privită ca un dezechilibru aparut la un anumit nivel al organismului remediul caută să restabilească acest echilibru pierdut.
Remediile se prepară pornind de la substanțe naturale, majoritatea plante, dar și minerale sau produse de origine animală.
Orice afecțiune acută sau cronică poate fi abordată homeopatic. Modul de administrare, catitatea, frecventa, orarul, sunt stabilite de homeopat.
Sunt cateva recomandari pentru pacienții, care în general nu sunt dificil de respectat cum ar fi: nu se manacă și nu se bea nimic cel puntin 15 minute înainte și după remediu.
Ce boli poate trata homeopatia?
Multe și diverse cum ar fi: răceli banale sau complicate, tulburări digestive funcționale și organice, boli neurologice, anxietăți și frici, insomnia și multe altele, cu condiția ca organismul să aibă energia necesară, boala să fie într-un stadiu reversibil.
Homeopatia ca medicină alternativă poate acționa complementar cu tratamente alopate. De exemplu: un pacient cu hipertensiune arterială nu va intrerupe tratamentul, dozele se vor modifica în funcție de evoluție în colaborare cu medicul cardiolog. Situații similare pot fi pentru diverse patologii și în funcție de caz, există colaborare cu medicii de la specialitatile medicale care se impun, cum ar fi: medicină internă, pneumologie, endocrine, etc.
Homeopatia se adresează tuturor categoriilor de varstă de la sugari până la vârsnici.
Ameliorarea sau vindecarea depind de mai mulți factori: vitalitate, varstă, stilul de viață, alimentație, medicamete folosite, durata bolii, etc.
Pentru a găsi remediul cel mai potrivit pentru dumneavoastră, medicul trebuie să afle cât mai multe despre starea de sănătate, fiind interesat de un maxim de detalii. Din acestă cauză, primul interviu cu dumneavostră poate să dureze chiar o oră.
A doua consultație urmarește evaluarea răspunsului dumneavostră la tratamentul homeopat.
Pentru fundamentarea tratamentului se va recurge și la examene complementare cum ar fi: consultații de medicină internă, oftalmologie, ORL, pediatrie, etc.
În prezent homeopatia are o largă răspandire pe plan mondial și este practicată într-un cadru legal, organizat în mod oficial de către medici cu drept de practică, iar in România este recunoscută de Ministerul Sănătății și practicată oficial de medici cu pregatire postuniversitară de specialitate.

PROGRAM CONSULTATII

HOMEOPATIE:

Consultati;
Recomandare terapie.
CMI – Dr. Huzum-Comanici Mariana – Medic primar madicina de familie –
competentă in Homeopatie

Luni 17:00 – 19:00