NEUROLOGIE – specialitate ce are ca obiect de activitate diagnosticul și tratamentul afecțiunilor sistemului nervos central și periferic (AVCI, AVCH, Sindrom cefalalgic, Migrene, Nevralgii, Discopatii CDL cu compresiune radiculara și medulara, Boala Parkinson, Epilepsii, Boli degenerative, Miastenie, Miopatie, Paralizii a nervilor periferici, Scleroze multiple etc.), examinare și interpretare E.E.G. (electroencefalograma), T.C. (tomografie computerizata), R.M.N. (rezonanță magnetică).

 

PROGRAM CONSULTATII

C.M.I. Dr. Paraschivescu Elena – Medic primar neurolog
Miercuri: 09:00-13:00

Dr. Bejenariu Oana Mariana – Medic specialist neurolog, competenta in echografie al vaselor cervico-cerebrale
Marti si Joi: 16:00-20:00

INFORMATII UTILE:

Alcoolul distruge toate organele corpului afectand cu preponderenta creierul.

Tratamentul hipertensiunii arteriale este permanent. Altfel HTA reprezinta riscul major al hemoragiei cerebrale, afectiune in care mortalitatea depaseste 70%.

Creierul uman este cel mai performant computer avand o viteza de procesare de 3000 GHz, el fiind centru de comanda al intregului organism.

Creierul uman contine cca 100 miliarde neuroni si cantareste la un adult 1300-1400 grame, adica 2% din greutatea totala a corpului. Creierul uman inceteaza sa mai cresca in dimensiune dupa 18 ani, pe masura ce imbatranim, el scade in greutate cu un gram pe an, pierzand zilnic 7000 de neuroni.

Creierul este compus din 75-80 % apa, de aceea deshidratarea (lipsa consumului de apa) poate afecta functionalitatea normala a acestuluia. Desi reprezinta 2% din greutatea corpului, creierul consuma 20% din necesarul de oxigen obtinut din respiratie si 20% din aportul caloric zilnic.

Gandurea este un cumul de reactii electrice si chimice. Creierul este mai activ si gandeste mai mult noaptea decat ziua. Temperaturile scazute sporesc memoria si capacitatea de concentrare.

SERVICII OFERITE:
– consultații de specialitate – la cabinet si la domiciliul pacientului
– consiliere.
– examinare echografica – doppler al vaselor cervico-cerebrale
– INDICE GLEZNA-BRAT (IGB): BOSO ABI sistem 100, este o inovatie pe piata tehnologiei masurari tensiunii artetiale periferice ocluzive (pentru diagnosticul de arteriopatie cronica obliteranta a membrelor inferioare și superioare.)
– tratamente: infiltrații

neurologie